کتابخانه آستان قدس رضوی که در صحن جمهوری اسلامی حرم مطهر رضوی واقع شده از غنیترین کتابخانههای جهان اسلام است و بر اساس اطلاعاتی که توسط یکی از موسسات پژوهشی آمریکا منتشر شده، این کتابخانه در ردیف ۲۰ کتابخانهای قرار گرفته که سبب تغییر جهان شده است.
رهبر انقلاب با اهدای ۱۴ میلیون و ۷۴۰ جلد کتاب خطی، عکسی و چاپ سنگی، بزرگترین اهداکننده کتاب به کتابخانه آستان قدس رضوی هستند.

علاقه رهبر انقلاب به کتاب و ارادت ایشان به اهل بیت(ع)، باعث شده تا حریم رضوی همواره از انتخابهای اول ایشان برای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی باشد.
هم اکنون سه میلیون و ۶۰۰ هزار جلد کتاب چاپی در کتابخانه مرکزی، هفت میلیون منبع مطالعاتی در کتابخانه دیجیتال، بیش از ۹۷ هزار نسخه قرآن و کتاب خطی در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی وجود دارد.














